Модель расчета газодисперсных течений на стабилизированном участке трубы - Рохман, Б.Б. (Промышленная теплотехника, 2005)
Построена модель двухфазного турбулентного течения на стабилизированном участке трубы. Учитываются межфазное и межчастичное взаимодействие, влияние стенки канала и массовых сил. Изложена методика расчета вторых и третьих корреляционных моментов пульсационных характеристик частиц, основанная на построении уравнений переноса искомых корреляций. Приведены примеры численных результатов. Побудовано модель двофазової турбулентної течії на стабілізованій ділянці труби. Враховуються міжфазова та міжчастинкова взаємодія, вплив стінки каналу і масових сил. Викладена методика розрахунку других та третіх кореляційних моментів пульсаційних характеристик частинок, що базується на побудові рівнянь переносу шуканих кореляцій. Наведені приклади числових результатів. The model of twophase turbulent flow on the stabilized part of a pipe is constructed. Interphase and interparticle interaction, influence of the wall channel and mass forces are taken into account. The design procedure of the second and third correlation moments of the particles fluctuation characteristics, based on construction of the transfer equations for the required correlations is stated. Examples of numerical results are given.