Біогеохімічні показники ґрунтів у зоні впливу Костянтинівського свинцево-цинкового комбінату - Кураєва, І.В.; Манічев, В.Й.; Олішевська, С.В.; Локтіонова, О.П.; Яковенко, О.В. (Мінералогічний журнал, 2009)
Проведено біогеохімічний аналіз зразків техногенно забруднених ґрунтів на території Костянтинівського свинцево-цинкового комбінату. Виявлена пряма залежність між дозою забруднення і кількістю резистентних до нього мікроорганізмів. Визначена ґрунтова біота техногенно забрудненого чорнозему. Проведен биогеохимический анализ образцов техногенно загрязненных почв территории Константиновского свинцово-цинкового комбината. Определены прямая зависимость между дозой загрязнения и количеством резистентных к нему микроорганизмов, а также почвенная биота техногенно загрязненного чернозёма. The aim of the work was to investigate the polluted soils of the territory of Kostyantynivka lead-zinc integrated plant. The direct dependence between the contamination dose and the number of microorganisms resistant to it was
determined. The soil biota of the polluted chernozem has been defined.