Польський досвід переходу до ринку: уроки для України - Палехова, В.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті наведений ретроспективний огляд ринкових реформ у
Польщі, їхніх здобутків та помилок, різних підходів та оцінок. Увага концентрується на основних кроках реалізації політики «шокової терапії» та
«Стратегії для Польщі». Робляться висновки щодо можливості засвоєння
конкретних уроків польських реформ Україною. В статье приведен ретроспективный обзор рыночных реформ в Польше, их достижений и ошибок, различных подходов и оценок. Внимание концентрируется на основных шагах реализации политики «шоковой
терапии» и «Стратегии для Польши». Делаются выводы относительно
возможности усвоения конкретных уроков польских реформ Украиной. In the article a retrospective look of market reform in Poland is presented
(with its achievements and mistakes, different approaches and estimations).
Attention is concentrated on the main steps of realization of «shock therapy» and
«Strategy for Poland» politics. Conclusions are made according to the possibility
of adopting concrete polish lessons by Ukraine.