Я.П. Новицький (1847-1925) як визначний археограф та засновник Олександрівського крайового архіву - Діброва, С.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті проаналізовано внесок Якова Новицького в розвиток архівної
системи України та збереження документів відомчих архівів Олександрівська (Запоріжжя). В статье проанализировано вклад Якова Новицкого в развитие архивной системы Украины и сохранение документов ведомственных архивов
Александровска (Запорожья). The Yakov Novitsky contribution to development of Ukraine archive system
and Alexandrovsk (today's Zaporozhye) departmental archives documents
preservation is analysed in the article.