Повноваження та діяльність губернських правлінь Волинської, Подільської та Київської губерній (кінець ХVIII - перша половина XIX ст.) - Бармак, М.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
На прикладі губерній Правобережної України показано діяльність, специфіку владних повноважень губернського правління як органу управління губернією. Досліджено основні принципи діяльності органів місцевого управління українських земель часів Російської імперії. Activity, a specific of power competence of province rule has been shown on the example of provinces of the Right-bank Ukraine as an organ of management by province. Basic principles of activity of the organs of local government of the Ukrainian territories of times of the Russian empire have been investigated.