Дошлюбне спілкування та передвесільна обрядовість українців у Степовому Побужжі в першій половині ХХ ст. (за матеріалами етнографічних досліджень Миколаївщини) - Чокан, К.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У даній статті автор, використовуючи матеріали етнографічних
досліджень, розглядає традиційні форми проведення дозвілля неодруженої
молоді на Миколаївщині. Звертається увага на реґіональні особливості
ритуальних дій у передвесільному циклі весільної обрядовості українців у
Степовому Побужжі. В данной статье автор, используя материалы этнографических
исследований, рассматривает традиционные формы проведения досуга
неженатой молодежи на Николаевщине, обращает внимание на региональные особенности ритуальных действий в предсвадебном цикле свадебной обрядности украинцев в Степовом Побужье. In this article an author, used materials of ethnographic researches,
examines the traditional forms of lead through of leisure of unmarried young
people on Mikolaivschini, pays a regard to regional features of sacral actions in
the pre-wedding loop of wedding rite of Ukrainians in steppe Pobuzhzhi.