Стратегічне партнерство в українсько-польських відносинах - Знахоренко, О.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті узагальнено поняття стратегічного партнерства на прикладі українсько-польських відносин та сформульована його авторська
концепція, на основі якої розглянуто двосторонні відносини у державно-
політичній, військовій, економічній та гуманітарній сферах; проаналізовано основні чинники, що впливали на встановлення і динаміку стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща та основні
перешкоди на шляху його реалізації; встановлено важливість партнерських стосунків для реалізації національних інтересів обох держав. В статье обобщено понятие стратегического партнерства на
примере украинско-польских отношений и сформулирована его авторская
концепция, на основе которой рассмотрены украинско-польские отношения в государственно-политической, военной, экономической и гуманитарной сферах; проанализировано основные факторы, которые влияли на
становление и динамику стратегического партнерства между Украиной
и Республикой Польша и главные препятствия на пути его реализации;
установлено важность партнерских отношений для реализации национальных интересов двух стран. In the article the authorized concept of strategic partnership, which is verified
on the up-date relationships between Ukraine and Poland in military, political,
economic and humanitarian spheres, is proposed; the main factors, which
influenced the start and dynamics of strategic partnership between Ukraine and
Poland, are analysed; obstacles on the way of its full realisation are put down.
The author concludes that on the modern stage deepening of Ukrainian-Polish
relations corresponds with national interests of the states.