Боротьба за відновлення «status quo» Польщі на міжнародній арені - Сінкевич, Є.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Після трьох розподілів Речі Посполитої, що відбулися наприкінці ХVІІІ
століття, здавалося, польський народ навіки втратив свою державність. Однак події 1918-1921 років дали полякам шанс «відродитися із небуття». После трех разделов Речи Посполитой в конце ХVІІІ века казалось
польский народ навсегда потерял свою государственность. Однако события 1918-1921 годов предоставили полякам шанс для «возрождения из
небытия». After three partitions of Polish republic in the end of XVIII c. it seemed that
Polish people have lost their statehood for ever. However, events of 1918-1921
have given a chance to Poles for revival from oblivion.