Щодо питання польського населення західної України - Адамовскьий, В.І. (Інститут історії України НАН України, 2006)
В статті висвітлюються депортації, переселення та вислання польського населення Західної України наприкінці 30-х - початку 40-х років XX століття. The article investigates deportations migration and exciling Polish population of Western Ukrainian at the end of the 30th - the beginning of the 40th of the XXth century.