Репресивна хлібозаготівельна політика більшовиків у 1928 році та її наслідки - Петренко, В.І. (Інститут історії України НАН України, 2006)
У статті досліджується період ліквідації НЕПі) і повернення більшовицької влади до політики "воєнного комунізму" в українському селі: до репресивних, постійно зростаючих, хлібозаготівель, які започаткували масовий голод вже у 1928 р. The article investigates the period of liquidation of the New Economy Policy of the Bolshevik power to policy of the "war communism" in the Ukrainian village: to repressive, constantly increasing bread stocking up which led to the famine of 1928.