Перестраиваемые цифровые фильтры на ПЛИС - Сергиенко, А.М.; Лесик, Т.М. (Электронное моделирование, 2010)
Рассмотрены особенности рекурсивных цифровых фильтров с динамически изменяемыми характеристиками, реализованными в программируемых логических интегральных схемах (ПЛИС). Использование фазовых фильтров, эффектов маскирования, кратных задержек, конвейеризации и разделения ресурсов, позволило уменьшить аппаратные затраты и увеличить тактовую частоту фильтров. Розглянуто особливості рекурсивних цифрових фільтрів з динамічно регульованими характеристиками, які реалізовано у програмованих логічних інтегральних схемах (ПЛІС). Використання фазових фільтрів, ефектів маскування, кратних затримок, конвейеризації та розділення ресурсів, зумовило зменшення апаратних витрат і збільшення тактової частоти фільтрів. The paper deals with peculiarities of recursive digital filters with dynamically tunable characteristics configured in the field programmable gate arrays. The use of all phase filters, masking effects, multiple delays, pipelining and resource sharing allows us to decrease the hardware volume and to increase the clock rate of the filters.