Новий ракурс у дослідженні міжнародно-правового статусу Української козацької держави - Гуржій, О.; Матях, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2003)
Рецензія на: Чухліб Т. Гетьмани і монархи. Українська держава в міжнародних відносинах 1648–1714 рр. – К., 2003. – 518 с.