Велика Вітчизняна війна 1941-1945 pp. в музейних збірках України - Маньковська, Р.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Автор розкриває роль музейництва у дослідженні і популяризації подій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 pp. Показує різноманітність форм діяльності музею 'їх вагомий внесок у виховання патріотизму і любові до рідної землі.