Антифашистський рух на Поділлі і південно-східній Волині (1941-1944 pp.) - Савчук, П.О. (Інститут історії України НАН України, 2006)
В статті розкривається процес становлення, розвитку антифашистського руху на Поділлі і Південно-Східній Волині та його боротьба проти фашистських загарбників, діяльність підпілля і партизанських формувань, політико-виховна робота серед партизанів, населення та окупантів. This article treats the process of development of antifascist movement in Podillia and in southen part of Volyn and its struggle against antifascist occupants, activity of the underground and partisans organisation, political and aducational work of partisans, population and occupants.