Історико-соціологічний аналіз діяльності українського комітету краєзнавства та часопису "Краєзнавство" - Бездрабко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2006)
Молода дослідниця торкається оригінального аспекту історикокраєзнавчого руху України 20-х-30-х pp. XX ст. розкриває діяльність Українського комітету краєзнавства його часопису "Краєзнавство" у розробці науково-методичних організаційних засад краєзнавчого руху. Цінним є термінологічна сторона тогочасних періодичних видань. The young researcher investigates the original aspect of Ukrainian historical and ethnographical movement of the 20-30 of the 20 century. She shows the activity of the Ukrainian Ethnographical Committee, its periodical "Regional geography" in the working out of scientific and methodological principles of organisation of regional geographical movement. This most valuable terminological aspect of periodicals of that time.