Математичне моделювання електрофізичних процесів в ушкодженій з'єднувальній шині обмотки ротора турбогенератора - Васьковський, Ю.М.; Титко, О.І. (Технічна електродинаміка, 2010)
Представлено математичну модель та проведено дослідження електричних та теплових процесів у з’єднувальній струмопровідній шині обмотки ротора турбогенератора потужністю 1000 МВт, яка має ушкодження у вигляді поперечної тріщини. Отримані в статті результати моделювання розкривають процеси, які виникають при розвитку тріщини в струмонесучих елементах, що може призвести до аварійних ситуацій у турбогенераторах. Представлена математическая модель и проведено исследование электрических и тепловых процессов в соединительной токоведущей шине обмотки ротора турбогенератора мощностью 1000 МВт, которая имеет повреждение в виде поперечной трещины. Полученные в статье результаты моделирования раскрывают процессы, возникающие при развитии трещины в токонесущих элементах, что может привести к аварийным ситуациям в турбогенераторах. The article is dedicated to formulation of the mathematical model and investigation of electric and thermal processes in the connecting conductor bus of rotor winding of the turbogenerator with the capacity of 1000 MW having a transverse crack damage. The obtained modelling results describe processes that occur within crack development.