Процеси та організація комутації трансформаторів - Халіков, В.А.; Липківський, К.О. (Технічна електродинаміка, 2010)
Розглядаються перехідні процеси, що виникають при комутації первинної обмотки трансформатора внаслiдок насичення його магнітопроводу. Проведено візуальне моделювання процесів засобами програмного пакету MATLAB та запропоновано заходи по мінімізації чи позбавлення екстремальних проявів, що можуть виникати при цьому. Рассматриваются переходные процессы, возникающие при коммутации первичной обмотки трансформатора вследствие насыщения его магнитопровода. Проведено визуальное моделирование процессов средствами программного пакета MATLAB и предложены меры минимизации или исключения экстремальных явлений, возникающих при этом.