Аналіз режимів роботи мереж "київського кільця" за напругою в поточній та перспективній схемах ОЕС України - Кириленко, О.В.; Павловський, В.В.; Лук'яненко, Л.М.; Зайченко, В.Б. (Технічна електродинаміка, 2010)
Розглянуто режими роботи мереж 330 кВ «київського кільця» Центральної енергосистеми за рівнями напруги для поточної та перспективної схем ОЕС України. Визначено найбільш критичні за напругою режими та шини за даними 2008 р., проаналізовано вплив мережевого будівництва (до 2015 р.) на вказані режими роботи та запропоновано заходи, що спрямовані на забезпечення стійкості за напругою в центральній енергосистемі ОЕС України. Рассмотрены режимы работы сетей 330 кВ «киевского кольца» Центральной энергосистемы по уровням напряжения для текущей и перспективной схем ОЭС Украины. Определены наиболее критические по напряжению режимы и шины по данным 2008 года, проанализировано влияние сетевого строительства (до 2015 г.) на указанные режимы работы и предложены соответствующие мероприятия, направленные на обеспечение устойчивости по напряжению в центральной энергосистеме ОЭС Украины.