Методика викладання краєзнавства в школах Харківщини в 20-ті роки ХХ ст. - Кашаба, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті досліджується процес формування та становлення історико-краєзнавчих знань на Харківщині. На підставі опрацювання широкого кола джерел всебічно вивчається історико-краєзнавча діяльність освітян краю, яка була підґрунтям для локальних досліджень. Ключові слова: освітяни, історичне краєзнавство, науково-методична робота, навчальний заклад, краєзнавчі видання. This article studies the process of formation and development of history knowledge in Kharkiv region. Based on a wide variety of sources, local history study efforts of the local educators, which constituted a back ground for subsequent local studies, are studied detail.