Збереження пам’яток воєнної історії в Україні і за кордоном в 20-ті роки ХХ ст. - Денисенко, Г. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті йдеться про державну політику по збереженню пам’яток в Україні в умовах Української революції. Автор торкається проблеми увічнення пам’яті українських вояків, створення музею, архіву по збереженню пам’яток воєєної історії України за кордоном в двадцяті роки ХХ століття. The article deals with state policy of preservation of the monuments in the Ukraine during the Ukrainian revolution. The author covers the problems of perpetuating of the Ukrainian soldiery, foundation of museum, archive on the preservation of the military history monuments of Ukraine abroaad in the 20- th years of ХХ century.