З історії створення Закону про збереження пам’яток старовини - Григор’єва, Т. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Розкривається історія створення закону про охорону пам’яток старовини, розглядаються конкретні пропозиції українських науковців щодо збереження історико-культурного надбання. The article describes the history of forming and preserving the historical monuments in Ukraine, the contribution of famous Ukrainian science and cultural leaders in this field, the structure of this manifold work.