Особенности эмбрионального и раннего фетального периода развития беременности у пациенток с излеченным бесплодием - Говоруха, И.Т.; Квашенко, В.П.; Акимова, И.К.; Белоусов, О.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Встановлено, що найчастішими ехографічними відхиленнями у жінок з вилікуваним безпліддям є відсутність жовтого тіла в яєчниках, локальне потовщення міометрія та ретрохоріальна гематома, при якій спостерігається загроза самовільного переривання. Виявлені в ранні терміни вагітності порушення дозволяють визначити подальшу тактику ведення таких вагітних. It was noted, more often echographic changes in women with treated infertility were absence of luteum corpus, local myometrium thickness and retrochorial haemotoma, and the pregnancy terminated threat occurred. These pregnancy occurred disorders at the early stages determinate the tactics for pregnant management.