Соціальний склад та освітній рівень учителів народних шкіл Херсонської губернії (1861-1917 рр.) - Мінц, М.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті досліджуються питання соціального складу й освітнього
рівня вчителів народних шкіл Херсонської губернії у другій половині ХІХ –
на початку ХХ ст. та причини плинності педагогічних кадрів. В статье исследуются вопросы социального состава и образовательного уровня учителей народных школ Херсонской губернии во
второй половине ХІХ – вначале ХХ века и причины текучести педагогических кадров. This article focuses on the issues of social structure and educational level of
Kherson province public schools teachers in the second half of XIX – beginning of
XX century and causes of teaching stuff churn rate.