Українська господарська академія в Подебрадах - Песчаний, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена історії утворення, діяльності та реорганізації одного з вищих учбових закладів (за нашими поняттями, за тогочасними
чехословацькими – високих), заснованих українською еміґрацією на території міжвоєнної ЧСР – Української господарської академії в Подебрадах
(УГА). Статья посвящена истории образования, деятельности и прекращения таковой одного из высших учебных заведений украинской эмиграции в Чехословакии – Украинской хозяйственной академии в Подебрадах. The article is devoted to the history of foundation, activity and cessation of
one of the higher educational institutions of Ukrainian emigration in
Czechoslovakia – the Ukrainian economic academy in Podebrady.