Место тромбофилии в структуре синдрома потери плода - Дубоссарская, З.М.; Дука, Ю.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті показано клінічний аналіз причин невиношування та недоношування вагітності у жінок з синдромом втрати плода. Під спостереженням знаходилося 30 жінок з втратами вагітності, які в стані відсутності вагітності підлягали заглибленому дослідженню. Аналізували протоколи аутопсії та патогістологічного дослідження, проводили цитогенетичне дослідження каріотипу подружньої пари, вивчався гормональний фон жінок, оцінювалася система гемостазу. Найдено взаємозв’язок між вагою жінки та різними причинами втрати вагітності. Авторами планується подальше спостереження цих пацієнток під час їх вагітності з умовою проведення предгравідарної підготовки, що була розроблена внаслідок аналізу отриманих результатів. In article the clinical analysis of outcomes of pregnancy at women with a syndrome of pregnancy loss is shown. Under supervision there were 30 women with losses of pregnancy which in a condition of absence of pregnancy have been subjected profound inspection. The hormonal background of women was studied, the hemostasis system was estimated. The interrelation between weight of the woman and the various reasons of loss of pregnancy is found. The further supervision of these patients at the moment of pregnancy approach, after carrying out pregravidarum preparations is planned.