Использование компрессионного шва как органосохраняющего метода остановки гипотонических кровотечений - Красникова, Н.А.; Рымашевский, А.Н.; Потапова, М.В.; Нечаюк, В.И.; Жуйкова, Н.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Метою цієї роботи є оптимізація лікування післяпологової гіпотонічної кровотечі з використанням органозберігаючого методу. Компресійний гемостатичний шов на матці, що розроблено, може бути рекомендований для широкого застосування в акушерській практиці як спосіб зупинки гіпотонічної кровотечі, що дозволяє зберегти репродуктивне здоровя. Висока ефективність хірургічних методів зупинки гіпотонічних кровотеч, таких як компресія гемостатичного шва за оригінальною методикою (88,5%), доведена. The purpose of the present work was optimization of treatment of postnatal hypotonic bleedings by use of organ- preserving methods. It is developed compression hemostatic suture on a uterus which can be recommended for wide application in practical obstetrics as a way of a stoppage of the hypotonic bleedings, allowing to keep reproductive health. High efficiency of surgical methods of a stoppage of hypotonic bleedings, such as compression hemostatic suture by an original technique (88,5%) is proved.