Идентификация теплофизических характеристик пластин - Дейнека, В.С.; Вещунова, Н.А. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2009)
Рассмотрены тестовые задачи одновременной идентификации градиентными методами с использованием явных выражений градиентов функционалов-невязок нескольких теплофизических характеристик нестационарной теплопроводности для пластины. Представлены результаты вычислительных экспериментов. Розглянуто тестові задачі одночасної ідентифікації градієнтними методами з використанням явних виразів градієнтів функціоналів-нев’язок декількох характеристик (коефіцієнтів об’ємної теплоємності, теплопровідності та коефіцієнтів температуропровідності) нестаціонарної теплопровідності для пластини. Наведено результати обчислювальних експериментів. Test inverse problems of non-stationary thermal conductivity for a plate are considered. The results of numerical experiments are presented.