Політична поведінка населення як фактор розвитку регіональних суспільних систем - Голод, А. (Схід, 2012)
У статті обґрунтовано теоретико-методичні основи дослідження політичної поведінки населення як фактора розвитку регіональних суспільних систем. Розглянуто питання типології, територіальної організації, факторів та функціональних особливостей політичної поведінки населення, запропоновано систему показників для оцінки різних її форм. Окреслено напрямки впливу політичної поведінки населення на розвиток регіональних суспільних систем. Theoretical and methodical bases of population political behavior research as a factor of development of the regional social systems are grounded in the paper. The questions of typology, territorial organization, factors and functional features of population political behavior are considered, the system of indexes for the estimation of its different forms is offered. Directions of population political behavior influence on development of regional social systems are outlined.