Механізм забезпечення прибутковості вітчизняних підприємств - Криленко, В. (Схід, 2012)
У статті проаналізовано динаміку прибутковості господарюючих суб'єктів України за 2000, 2005-2010 рр., виявлені причини зменшення рівня прибутковості. Надано оцінку фінансових результатів господарювання за галузями економіки в 2010 р. Запропоновано механізм забезпечення прибутковості підприємств. Наведено економіко-математичні моделі забезпечення рентабельної роботи підприємств. The earning power dynamics of market participants of Ukraine for the period of 2000, 2005-2010 has been analyzed; reasons of profit shrinkage have been studied. The financial results of different fields of economics in 2010 have been assessed. The mechanism of earning power has been suggested. Economic and mathematical models of profitability of an enterprise have been given.