Диагностика скрытых дефектов короткозамкнутой обмотки ротора асинхронного двигателя индукционным методом - Васьковский, Ю.Н.; Коваленко, М.А. (Технічна електродинаміка, 2013)
Разработана трехмерная полевая математическая модель устройства контроля и диагностики дефектов короткозамкнутой обмотки ротора асинхронного двигателя. С помощью разработанной модели исследована чувствительность предложенного устройства при обнаружении и диагностике скрытых дефектов короткозамкнутой обмотки на начальной стадии их развития. Розроблено тривимірну польову математичну модель пристрою для контролю і діагностики дефектів короткозамкненої обмотки ротора асинхронного двигуна. За допомогою розробленої моделі досліджено чутливість запропонованого пристрою при виявленні і діагностиці прихованих дефектів короткозамкненої обмотки на початковій стадії їхнього розвитку. The three-dimensional field mathematical model of device for control and diagnostics of defects of short-circuited rotor winding of asynchronous motor is worked out. By means of these model the sensitiveness of the offered device is investigational at diagnostics of latent defects of short-circuited rotor winding on the initial stage of their development.