Журналістська освіта в Україні в 90-ті роки ХХ ст. - Гайдамака, В. (Схід, 2012)
Історико-оглядове дослідження присвячене новим університетським підрозділам (факультетам та кафедрам) України, які паралельно з відомими центрами журналістики - Київським
університетом ім. Т. Г. Шевченка та Львівським університетом ім. І. Я. Франка в 90-ті роки
ХХ ст. почали готувати журналістські кадри для друкованих засобів масової інформації в
Україні. Автором систематизовані документальні факти появи семи таких підрозділів, але
особлива увага надається тим, які найбільш повно віддзеркалювали процес підготовки журналістських кадрів України в 90-х роках минулого століття. Окремо розглянуто діяльність
кафедри журналістики Львівського військового інституту ім. П. Сагайдачного при Національному університеті "Львівська політехніка" в означений період. Historical background research on new university departments (faculties and departments) of Ukraine, which
along with the known centers of journalistic - the Kiev University. Shevchenko and Lviv University. Ivan Franko in 90
years of the twentieth century. staff began to prepare journalists for print media in Ukraine. The author has systematically
documented the emergence of seven such units, but special attention is given to those who most fully reflected the
process of preparation of journalistic staff of Ukraine in the 90's last century. Separately, the activity of the Department
of Journalism at Lviv Military Institute. Sagaidachnogo at the National University "Lviv Polytechnic" in appointed historical
boundaries.