Оптимизация тактики ведения беременных с миомой матки - Мирович, Е.Д.; Багликова, А.Э.; Петренко, С.А.; Егорова, М.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
На підставі всебічного клінічного аналізу розроблено алгоритм ведення вагітних у тих випадках, коли вузли міоми перешкоджають виношуванню вагітності, визначені показання до планової міомектомії під час вагітності та хірургічна тактика в разі даного оперативного втручання. On the a thorough clinical analysis we have developed an algorithm of pregnancy management in cases when myoma nodules obstruct fetus bearing. We have also determined indications for a planned myomectomy during pregnancy and surgical tactics for a specific operative intervention.