Світоглядні форми буття українського етносу: постановка проблеми - Федь, В. (Схід, 2012)
У статті розглянута проблема світоглядних форм буття українського етносу з точки зору
теорії та історії культури. Наголошується на парадигмальній природі світоглядних форм
буття. Світоглядні парадигми, доводить автор, виступають основоположними принципами
побудови просторово-часової моделі буття і пройшли інваріантом всю історію культури, набувши універсального статусу. In the article the problem of ideological forms of existence of Ukrainian ethnos is considered from the point of view
of theory and history of culture. Accent was made on the paradigmatic nature of ideological forms of existence.