Влияние комплексного легирования на структуру и стойкость низколегированных штамповых сталей - Бобырь, С.В.; Левченко, Г.В.; Дёмина, Е.Г.; Лошкарёв, Д.В. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2010)
Исследовано влияние комплексного легирования на структуру, твёрдость и стойкость низколегированных сталей для штампов. Установлено, что микролегирование стали титаном повышает стойкость штампов, в сравнении с микролегированием ванадием. Досліджено вплив комплексного легування на структуру, твердість і стійкість штампів з низьколегованих сталей. Встановлено, що мікролегування сталі титаном позитивно впливало на підвищення стійкості штампів, у порівнянні з мікролегуванням ванадієм. Influence of complex alloying on structure, hardness and durability of the low-alloyed diesteels has been investigated. It has been established, that microalloying of titanium had positive influence on increase of durability of the dies in comparison with microalloying vanadium.