Дефолт Греції: причини кризи і її наслідки для європейського співтовариства - Деліні, М.; Крицина, О. (Схід, 2012)
У статті розглянуто сучасний стан економіки Греції з урахуванням рівня її конкурентоспроможності, інвестиційного клімату, а також впливу міжнародних організацій і окремих країн на грецьку політику боротьби з кризою. Показано, що стрімке падіння показників розвитку країни (так само, як і інших країн Єврозони) зумовлено низькою ефективністю контрольних механізмів усередині самого ЄС. Визначено взаємозв'язок між усіма країнами Єврозони та країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону й Китаю, які також можуть постраждати внаслідок проблем регіонального дисбалансу ЄС. The article discloses current state of Greek economy with a reference to its level of competitiveness, investment climate, and influence of the international organization and separate countries on Greek policy of tackling the crisis. It is displayed that dashing fall of country's development indicators (as well as in some other countries of the EU) is conditioned by low efficiency of controlling mechanisms within the EU. This paper also determines the interconnection between all countries of the European Union, countries of Asian and Pacific region and China, which might suffer due to the problems of regional disparity in the EU.