Визначення "сильних" і "слабких" місць вугільної промисловості - Сапицька, І. (Схід, 2012)
У статі визначена необхідність стратегічного планування діяльності підприємств вугільної галузі. Доведена доцільність використання моделі стратегічного планування. Для проведення діагностики стану шахт обґрунтована необхідність впровадження SWOT-аналізу.
Його результати представлені у вигляді "сильних" і "слабких" місць, а також "можливостей
та загроз" для вугледобувної промисловості. Запропоновано види стратегій для різних груп
вугільних підприємств. The necessity of the strategic planning of activity of enterprises of coal industry is certain in the article. Expedience
of the use of model of the strategic planning is proved. For conducting of diagnostics of mines the necessity of the
SWOT-analysis introduction is grounded. His results are represented as "strong and weak points" and also "possibilities
and threats" for coal industry. The types of strategies for different groups of coal enterprises are offered.