Аналіз впливу транснаціональних корпорацій на економіку України - Шабаліна, Л.; Корнейченко, М. (Схід, 2012)
У статті проведено огляд та аналіз сучасного стану функціонування транснаціональних
корпорацій на українському ринку. Наведено приклади позитивного та негативного впливу
транснаціональних корпорацій на розвиток України. Запропоновано рекомендації щодо
розвитку діяльності вітчизняних транснаціональних корпорацій через удосконалення національного законодавства та співпрацю з іноземними партнерами. This article provides an overview and analysis of the current state of operation of transnational corporations in the
Ukrainian market. The examples of positive and negative impact of transnational corporations on development of
Ukraine are resulted. Recommendations for development activity of domestic transnational corporations through
perfection of national legislation and collaboration with foreign partners are offered.