Аграрний сектор економіки Прикарпаття (1965-1991 рр.): здобутки та прорахунки - Малярчук, О. (Схід, 2012)
У статті зроблена спроба висвітлення еволюції аграрної політики партійно-радянської влади в окреслений період, нових підходів у вирішенні нагальних проблем. Подолати кризу передбачалося за допомогою організаційно-економічних та фінансових методів: збільшенням капітальних вкладень, зміцненням технічної бази колгоспів і радгоспів, правильною розстановкою комуністів на вирішальних ділянках роботи, підвищенням закупівельних цін на сільгосппродукцію, інтенсифікацією землеробства, спеціалізацією виробництва, новою системою планування, запровадженням гарантованої оплати праці колгоспникам, створенням агропромислових підприємств. In this article author tries to highlight the evolution of agricultural policy of the Party and Soviet power in a definite period, new approaches in solving urgent problems. To overcome crisis anticipated by organizational and economic and financial methods: increasing capital investment, strengthening the technical base of kolhozes and state farms, the correct placement of communists in the decisive areas of work, increasing purchasing prices for agricultural products, intensification of agriculture, specialization of production, new planning system, introduction of the guaranteed payment to collective farmers, creation of agricultural enterprises