Міфологічна парадигма у витоках української культури - Федь, В. (Схід, 2012)
У статті досліджуються міфологічні світоглядні джерела української духовності в парадигмальному вимірі. Наголошується на органічному зв'язку культури й міфу, що втілюється в концепції міфологічної світоглядної парадигми. The article devoted to investigation of mythological ideological sources of Ukrainian spirituality in paradigmatical measurement. The accent is made on the organic relations of culture and myth realized in the mythological concept of the ideological paradigm.