Использование методики структуризации химсостава сталей для повышения точности прогнозов показателей качества катанки - Приходько, Э.В.; Головко, Л.А.; Козачёк, А.С. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2011)
Целью работы является изучение возможностей методики комплексного использования факторного анализа и структурирования химического состава для построения корректной прогнозной модели свойств сталей. Показано, что использование информационных технологий и факторного анализа, наряду с методикой соответствующей «свертки» химического состава, позволяет обеспечить комплексную оптимизацию химического состава, выявить внутренние связи между параметрами и обеспечить процедуру построения корректной прогнозной модели свойств стали и сплавов целевого назначения. Цілью роботи є вивчення можливостей методики комплексного застосування факторного аналізу та структурування хімічного складу для побудови коректної прогнозної моделі властивостей сталей. Показано, що використання інформаційних технологій і факторного аналізу, разом з методикою відповідного «згуртування» хімічного складу, дозволяє забезпечити комплексну оптимізацію хімічного складу, виявити внутрішні зв’язки між параметрами та забезпечити процедуру побудови коректної прогнозної моделі властивостей сталі і цільового призначення. The purpose of this paper is to explore the possibilities of integrated methods of factor analysis and structuring of the chemical composition for an accurate predictive model, the properties of steels. The study of information technology in the field of complex optimization of chemical composition and technological parameters of the production of steels and alloys purpose.