Вплив ізотермічного гартування на властивості білого високохромистого чавуну 28Х32Н3Ф - Куцова, В.З.; Ковзель, М.А.; Погребна, Н.Е.; Гребенєва, А.В.; Федорова, І.П. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2011)
Метою роботи є вивчення та дослідження впливу ізотермічного гартування на структуру, фазовий склад та властивості білого високохромистого чавуну 28Х32Н3Ф. Показано, що литий чавун при температурі випробувань 950 °С характеризується підвищеними значеннями ударної в’язкості при задовільних значеннях міцності. В порівнянні з литим станом твердість термообробленого чавуну збільшується ≈ на 100 одиниць, а межа міцності ≈ на 300 одиниць при збереженні високих показників ударної в’язкості. Целью работы является изучение и исследование влияния изотермического закаливания на структуру, фазовый состав и свойства белого высокохромистого чугуна 28Х32Н3Ф. Показано, что литой чугун при температуре испытаний 950 °С характеризуется повышенными значениями ударной вязкости при удовлетворительных значениях твердости. По сравнению с литым состоянием твердость термообработанного чугуна увеличивается ≈ на 100 единиц, а предел прочности ≈ на 300 МПа при сохранении высоких показателей ударной вязкости. The objective is to study and research influence on insulated hardening structure, phase composition and properties of white-iron 28Х32Н3Ф. Shown that the cast iron at temperatures testing 950 °С characterized by high nominal Toughness satisfactory level strength. Compared with heat-treated cast hardness as iron on increasing ≈ 100 units, and tensile strength ≈ on 300 units while maintaining the high rate of impact strength.