Проблема філософського дослідження політико-юридичної культури як складової "чернівецького міфу" - Жмундуляк, Д. (Схід, 2012)
У статті розглянуто в культурно-історичній ретроспекції основні моменти формування політико-юридичної культури м. Чернівці як динамічної складової "чернівецького міфу". Проблема осмислюється в світлі локальних і глобальних аспектів проблеми мультикультуралізму, оскільки багата й непроста історія цього міста характеризується етнічно-культурною строкатістю та водночас стабільним прагненням до мирного співіснування різних національних громад у контексті зміни типів суспільно-політичної культури. The article deals with the cultural and historical retrospection moments of the formation of political and legal culture of the city Chernivtsi as a dynamic component of the "myth of Chernivtsi". The problem is interpreted in the light of local and global aspects of multiculturalism, as a rich and complex history of this city is characterized by ethnic and cultural diversity of, and, simultaneously, stable desire for peaceful coexistence among different ethnic communities in the context of the changing types of socio-political culture.