Теоретичні основи логістики: минуле та сьогодення - Бакута, А. (Схід, 2012)
Означено етапи історичного розвитку логістики, її походження; розкрито поняття "логістика". На основі аналізу наукових публікацій подано звід можливостей, функцій та
завдань логістики як самостійного виду підприємницької діяльності. Визначено три рівні
логістичних систем відповідно до рівнів економічної діяльності. Розкрито роль логістики
у вирішенні питань трансформації матеріально-технічного забезпечення підприємств,
підвищенні конкурентоспроможності підприємств за рахунок зниження витрат на збут та
утримання надлишкових запасів. Показано її значення у підвищенні рівня організації
виробництва, а також взаємозв'язок між економічним ефектом логістики та масштабами
її поширення. The role of logistics in decision questions of transformation enterprise's material-technical security, increase
competitiveness enterprises in way lowering costs of sell, retention excessive supply were discovered in the article.
The part of logistics in high level organization of production was determined. The correlation between economic
effect and scale its widening was defined. The stages of historical progress of logistics, its origin was determined.
The definition of notion "logistics" of native and foreign experts was uncovered and own supplement. The schematic
classification of possibilities, functions and assignments of logistics as independent kind of business activity was
shown on the basis of analysis of publication. The three level of logistic systems accordingly to level of economic
activity were defined with record idea of scientists.