Використання орних земель і трансформаційні процеси в аграрному секторі економіки України - Зось-Кіор, М. (Схід, 2012)
У статті досліджені питання найбільш раціональних підходів до використання орних земель під посіви сільськогосподарських культур з одночасним застосуванням найсучасніших виробничих технологій у рослинництві, відведення нормованих площ під чисті та зайняті пари, а також трансформації орних земель частково в сіножаті та культурні пасовища,
спираючись на передовий у цьому відношенні досвід. The article explored the question most rational approaches to the use of arable land cultivated with crops while
using modern technologies in crop production, allocation of normalized area under the net and engaged fallows, and
further transformation of arable land to some extent in hayfields and pasture, based on advanced experience in this
regard.