Моніторинг трансформаційних процесів при формуванні механізмів регулювання регіонального розвитку - Пашкевич, М. (Схід, 2012)
У статті розглянуто проблему регулювання розвитку регіонів, одним із ключових аспектів якої є здійснення моніторингу трансформаційних процесів. Для її розв'язання автором запропоновано нові класифікаційні ознаки розвитку, на основі яких стає можливим
управляти регіональними змінами з урахуванням принципів самоорганізації та динамічності розвитку систем та аналізувати їх. The problem of regional development regulation, a key aspect of which is to monitor the, is investigated. For its
solution new classification signs of development are offered. Due to them it becomes possible to analyze and manage
regional changes with regard to the principles of self-organization and dynamics of systems.