Деонтологічна традиція та антична філософія - Матвійчук, А. (Схід, 2012)
У статті розглянуто особливості становлення деонтологічної традиції в часи античної філософії. Продемонстровано особливості застосування деонтологічного підходу в означений
період. Окреслені можливості використання напрацювань деонтологічної традиції в рамках обґрунтування нової дисципліни - екологічної деонтології. The author considers the formation of deontological tradition in times of ancient philosophy. The work shows the
peculiarities involving deontological approach by ancient philosophers. The author outlines the possibilities of
developments deontological tradition to justify a new discipline - ecological deontology.