Визначення сфер формування й реалізації конкурентних переваг підприємств хімічної промисловості - Пєтєшова, Т.; Касаткіна, М. (Схід, 2012)
У статті досліджені галузеві особливості формування й реалізації конкурентних переваг підприємств азотної підгалузі хімічної промисловості України. Розроблено конкурентну карту ринку мінеральних добрив за критерієм "обсяг виробництва" та рівневу піраміду характеристик конкурентних переваг досліджуваних підприємств. Визначено зміст кожного рівня характеристик піраміди та вказано причини втрати досліджуваними підприємствами конкурентних позицій на ринку. In the articles investigational branch features of forming and realization of competitive edges of enterprises of nitric subindustry of chemical industry of Ukraine. The competition map of market of mineral fertilizers is worked out on a criterion «production volume» and level pyramid of descriptions of competitive edges of the investigated enterprises. Maintenance of every level of descriptions of pyramid is certain and reasons of loss of competition positions the investigated enterprises are indicated at the market.