Етика особистісної комунікації в освітньому процесі - Бойченко, Н. (Схід, 2012)
Стаття присвячена виявленню філософських засад взаємовідносин учасників освітнього процесу як центральної проблеми етики вищої школи. Виконано критичний аналіз теорії
когнітивної складової освіти особистості як ціннісної освіти, запропонованої Лоуренсом Кольбергом, а також соціально-системної концепції навчання Нікласа Лумана. Запропоновано
власну версію осмислення філософських засад взаємовідносин учасників освітнього процесу, яка спирається на теорії Л. Кольберга та Н. Лумана. The article is devoted the exposure of philosophical principles of mutual relations of participants of educational
process as a central problem of ethics of high school. Critical analysis of Lawrence Kohlberg's theory of formation of
personality as the valued education, and also of Niklas Lumann's socially-system conception of teaching is carried out.
The own version of comprehension of philosophical principles of mutual relations of participants of educational
process, which leans on the theory of Kohlberg and Lumann, is offered.