Критерії професійної компетентності: міжнародний досвід і його використання в Україні - Беганська, І. (Схід, 2012)
У статті розглянуто поняття компетентності, визначено підходи до розробки стандартів професійної компетентносності сучасних працівників у ряді країн Європи. Показано форми взаємодії у цьому процесі соціальних партнерів - держави і бізнесу. Розглянуто моделі такої взаємодії, які мають практичне застосування в країнах Європи, та рекомендовано для України взяти до застосування ті принципи та критерії, які найбільше відповідають її соціальним умовам. In the article describes the definition of the competence, the main approaches to development the standards of modern staff professional competence in several European countries have defined. The forms of interaction of social partners, which are the government and the business have showed in this process. The models of this interaction which have practical application in European countries have described, the principles and criteria the most appropriate to the social conditions of Ukraine have recommended for use.