Вплив монетарної політики Німеччини на монетарну політику ЄС - Міхель, Р. (Схід, 2012)
У статті викладені основні етапи формування Європейської монетарної системи та роль
Федеративної Республіки Німеччини в її становленні. Зокрема, показано роль Центрального банку Німеччини - найстабільнішого центрального банку серед банків інших країн-членів
ЄС. Базуючись на історичних фактах, автор аналізує вплив монетарної політики Німеччини
та формування монетарної політики ЄС. The article outlines the main stages of the European monetary system formation and the role of the Federal
Republic of Germany in it. German Central Bank is the most stable central bank among banks in the other EU Member
States. Based on historical facts, the author examines the impact of monetary policy of Germany on the formation of
the EU monetary policy.